Conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’

Hoe krijgen we meer meisjes en vrouwen warm voor ICT? Het is de million dollar question van de ICT-sector die veel million dollar companies in die sector bezighoudt.

VHTO vierde Internationale Vrouwendag op vrijdag 6 maart 2015 met de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Een dag vol inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek, pitches van Leading Ladies in ICT, girls who love code, startups, Tech Fashion, een live uitpakparty én de kickoff van VHTO’s antwoord op die million dollar question.

Leading Ladies in ICT

De 'Leading Ladies' vervullen de rol van ambassadeur om het belang van een verhoogde participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te ondersteunen. Enkele 'Leading Ladies in ICT', vrouwelijke ICT-professionals met een prachtige voorbeeldfunctie, delen hun visie en lanceren samen met VHTO de Mentoring Circles voor studentes op de conferentie.

Lees meer

Foto's

Fotograaf Liesbeth Dingemans heeft de conferentie prachtig in beeld gebracht.  

Fotoalbum

Presentaties

De wetenschappelijke keynote van Judith Good, onderzoeker aan University of Sussex, en de prikkelende column van Miranda Valkenburg, voorzitter HBO-i, kunt u hier teruglezen.

Lees meer

DigiVita Code Event

Parallel aan de conferentie werd ook een DigiVita Code Event georganiseerd voor meisjes om te leren programmeren. 

Lees meer

Live stream DigiVita Code Event

Via een live verbinding konden conferentiebezoekers als het ware over de schouders van de meisjes meekijken terwijl ze leerden programmeren. 

Film