DigiVita

Samen met vrouwelijke ICT-professionals, vrouwelijke studenten en CIO’s wil VHTO de instroom van meisjes/vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies vergroten.  VHTO heeft aan deze activiteiten voor meisjes/vrouwen en ICT de projectnaam 'DigiVita' gegeven.

In het kader van DigiVita worden verschillende activiteiten voor meisjes binnen en buiten de school georganiseerd. Zo worden tijdens de lessen Informatica in het voortgezet onderwijs gastlessen door vrouwelijke ICT-professionals gegeven en kunnen de meisjes ook speeddaten of workshadowen met deze professionals.

Ook heeft VHTO voor meisjes in het voortgezet onderwijs de website www.digivita.nl ontwikkeld.

DigiVita wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting CA-ICT, het opleidingsfonds van de ICT-sector en wordt gesteund door meerdere ICT-bedrijven en brancheorganisaties.

Oproep

VHTO nodigt ICT-bedrijven en CIO’s uit om DigiVita ook financieel te sponsoren. VHTO is op zoek naar ICT-bedrijven of CIO’s die één van hun vrouwelijke ICT-professionals wil laten filmen (tegen kostprijs) als rolmodel voor meisjes; dit filmpje wordt zowel geplaatst in de methodische beeldenbank www.ditdoeik.nl als op www.digivita.nl. Voor sponsoring kunt u een e-mail sturen naar vhto@verwijder-dit.vhto.nl of bellen met 020-888 4220.

DigiVita is ook te vinden op Facebook