Bedrijven

In het pilotproject Meet-ups ontvangen vijf bèta/technische bedrijven door heel Nederland een groep pabodocenten een dagdeel in hun bedrijf en laten ze hun bèta/technische beroepspraktijk zien. Interesse om mee te doen? Meld je nu aan!

Meet-ups in Tech

Voor opleiders op de pabo is actuele kennis over de bèta/technische beroepspraktijk van belang om studenten goed toe te rusten voor wetenschap- en techniekonderwijs blijkt uit onderzoek. Ook pabodocenten geven aan het waardevol te vinden om bij een bèta/technisch bedrijf op bezoek te gaan. Het project Meet-ups in Tech wil samen met bedrijven pabodocenten een beter beeld geven van de breedte van de bèta/technische sector, de variëteit aan beroepen, en de actuele innovaties daarbinnen. De kennis die pabodocenten opdoen tijdens de bedrijfsbezoeken wordt gebruikt in hun onderwijs voor pabostudenten, de leerkrachten van de toekomst.

Waaruit bestaat de bijdrage van het bedrijf?

  • Presentatie door een vrouwelijke bèta/technische professional over het bedrijf, werkzaamheden en functies
  • Rondleiding door het bedrijf
  • Gesprek tussen pabo-docenten en bedrijf over (technische) innovaties binnen het bedrijf/sector
  • Praktische en inhoudelijke afstemming met VHTO

Praktische informatie

  • Tijdsduur: Dagdeel van 3 à 4 uur (ochtend of middag)
  • Datum en tijdstip: In overleg met bedrijf
  • Periode: Oktober-december 2018
  • Doelgroep: Pabodocenten van verschillende pabo’s (bètadocenten, onderwijskundigen en teamleiders) Aantal deelnemers: in overleg met bedrijf
  • Flyer: Bedrijven die deelnemen aan Meet-ups in Tech worden met logo vermeld op een flyer. Middels deze flyer worden pabodocenten uitgenodigd om zich aan te melden voor één of meerdere bedrijfsbezoeken. Deelname is gratis.

Aanmelden en meer informatie

Heeft jouw bedrijf interesse om deel te nemen aan Meet-ups in Tech? Vul dan het interesseformulier in. VHTO neemt vervolgens contact met je op. Heb je nog vragen? Neem contact op met Linda Derksen derksen@verwijder-dit.vhto.nl of 020 888 4220.

 

Interesseformulier

Interesseformulier Meet-ups in Tech bedrijvenVHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek voert het project Meet-ups in Tech uit in opdracht van TechniekTalent.nu.