Meet-ups in Tech

Bedrijfsbezoeken voor pabodocenten

Wat komt er kijken bij de productie van connected verlichting? Bij het bouwen van navigatiesystemen? Of het ontwerpen van een geautomatiseerd distributiecentrum? Meld je aan voor één of meer Meet-ups in Tech voor pabodocenten en ontdek het zelf!

Pabostudenten van nu gaan straks in de klas aan de slag met wetenschap- en techniekonderwijs. Wil je hen daar als docent goed op voorbereiden, dan helpt het als je zelf een helder beeld hebt van wat er in technische bedrijven gebeurt. En dat je ziet hoe breed en veelzijdig het vakgebied is. Deze Meet-ups in Tech geven je dat beeld. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij toonaangevende bedrijven die elk op hun eigen manier bezig zijn met techniek en innovaties. Je maakt een interactieve tour door het bedrijf, ontmoet de professionals die er werken en gaat met hen en docenten van andere pabo’s in gesprek over technologische innovaties in de sector. En over de kijk van bedrijven op Wetenschap & Techniek in het onderwijs. Zo ben je helemaal up to date en kun je ook op dit gebied je studenten extra goed begeleiden en enthousiasmeren.

Kies je meet-up(s)

Vier topbedrijven uit verschillende sectoren hebben speciaal voor pabodocenten een bijzonder programma samengesteld waaraan je kosteloos kunt deelnemen:

 • TomTom - Amsterdam - dinsdag 30 oktober - 12:00-15:00 uur
   Achter het navigatiesysteem in je auto gaat een wereld van technologie schuil. Die zich steeds verder ontwikkelt. In welke richting? Dat hoor, zie en ervaar je tijdens dit bedrijfsbezoek.
 • Vanderlande - Veghel - maandag 5 november - 14:00-17:00 uur
  Sorteersystemen voor pakketten, bagageafhandeling op vliegvelden, robots en shuttles die vanuit magazijnen winkelketens bevoorraden. Kijk mee over de schouders van engineers, projectleiders en andere technici voor wie dit dagelijks werk is. 
 • Signify - Winterswijk - donderdag 8 november - 14:00-17:00 uur
  Verlichting is steeds vaker connected. Signify, het voormalige Philips Lighting, geeft je een uniek inkijkje in het Customisation & Solution Center, waar binnenverlichtingsarmaturen op maat worden ontworpen én geproduceerd.
 • T-Mobile - Den Haag - donderdag 15 november - 13:00-16:00 uur
  Het internet der dingen, waarin alles met alles verbonden is, 5G-netwerken met ongelofelijke snelheden. Nieuwe mobiele diensten die we nog niet eens bedacht hebben. Stap in de toekomst van T-Mobile.

Tamara van Heel, docent Natuur & Techniek Pabo Hogeschool Rotterdam: 'Zo’n bezoek aan een technisch bedrijf geeft je écht een idee van de technische beroepspraktijk. Heel inspirerend om hier W&T-onderwerpen van de basisschool aan te koppelen en over te brengen op mijn studenten.'

Wat brengt een Meet-up in Tech jou?

 • Een realistisch en actueel beeld van technische bedrijven, bijbehorende beroepen en technologische ontwikkelingen
 • Kennisuitwisseling met het technische bedrijfsleven
 • Ontmoeting met collega’s van verschillende pabo’s
 • Kennis die je kunt gebruiken om pabostudenten voor te bereiden op hun wetenschap- en techniekonderwijs

Meld je snel aan

De Meet-ups in Tech zijn speciaal voor pabodocenten in W&T-vakken. Ook andere docenten, onderwijskundigen, coördinatoren en managers op de pabo zijn welkom! Interesse? Meld je aan voor één of meer bedrijfsbezoeken. Deelname is kosteloos. Wees er snel bij want het aantal plaatsen per bedrijf is beperkt. Neem voor meer informatie contact op met VHTO: info@verwijder-dit.meetupsintech.nl of 020 888 4220.

Meet-ups in Tech is een initiatief van TechniekTalent.nu en VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.