Veelgestelde vragen

Heb je voorlichtingservaring nodig voor Spiegelbeeld?
Nee, voorlichtingservaring is niet nodig om mee te werken aan de activiteiten. Voorafgaand aan je eerste voorlichting krijg je een (telefonische) briefing. Ook ontvang je een document met tips. Tijdens de voorlichtingen is er vooraf en achteraf de mogelijkheid om vragen te stellen aan de VHTO voorlichter die de activiteit begeleid. Hoe vaker je meewerkt aan voorlichtingen, hoe meer bedreven je erin wordt.

Hoeveel tijd kost Spiegelbeeld mij?
Hoe vaak je mee wilt werken aan voorlichtingsactiviteiten, is geheel afhankelijk van jouw wensen. We vinden het prettig als je 1 à 2 keer per jaar meewerkt aan een activiteit. Meer mag altijd! Je word wel vaker door ons benaderd. Maar voel je nooit bezwaard om nee te zeggen. Als je deelname hebt toegezegd, rekenen we bij het maken van de indeling van de groepen en het programma op jouw aanwezigheid. Je wordt zoveel mogelijk benaderd voor activiteiten bij jou in de regio, zodat de reistijd wordt beperkt. Een voorlichting duurt gemiddeld anderhalf uur. Bijna alle voorlichtingsactiviteiten vinden onder schooltijd plaats. Wil je tijdelijk niet benaderd worden i.v.m. drukte op je werk, verlof of verblijf in het buitenland? Dan kun je jezelf op tijdelijk niet inzetbaar laten zetten. Stuur dan een e-mail naar spiegelbeeld@verwijder-dit.vhto.nl.

Kan ik zomaar door een school benaderd worden?
Nee, dit gaat altijd via VHTO. Omdat je contactgegevens niet zichtbaar zijn, kan een school ook niet zomaar contact met je opnemen. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt zonder jouw toestemming.