Vorige week is de Prins Friso Ingenieursprijs 2024 uitgereikt. Voor deze prijs komen ingenieurs in aanmerking die zich in hun werk onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact. Sinds 2015 wordt deze prijs uitgereikt door het KIVI – Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. De vakjury had dr. Ir. Pavlina Nanou verkozen tot winnaar, en zij mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen.
Dr. Ir. Pavlina Nanou kreeg de prijs uitgereikt door Prinses Mabel samen met KIVI-president Jacolien Eijer- de Jong, in het bijzijn van Prinses Beatrix.

Naast haar werk als chemisch technoloog, is Pavlina Nanou medeoprichter van een startup gericht op het circulair maken van diverse lastige afvalstromen. Daarnaast zet zij zich voor VHTO in voor het inspireren van andere vrouwen voor techniek en geeft ze gastlessen in het basis- en voortgezet onderwijs. De jury van het KIVI ziet in haar een geweldige ambassadeur voor de techniek. Dit is iets wat wij absoluut onderstrepen en wij waarderen enorm dat de vakjury dit ook herkent en Pavlina’s inzet beloont met deze prestigieuze prijs.

Lees meer op de KIVI-website: Pavlina Nanou wint tiende Prins Friso Ingenieursprijs | KIVI

Meer weten over haar Pavlina, haar werk en beweegredenen voor haar inzet voor het doorbreken van genderstereotyperingen? Post | LinkedIn

Uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs 2024 – v.l.n.r. Jacolien Eijer – de Jong, Prinses Mabel, Pavlina Nanou, Prinses Beatrix en Miguel Delcour.  – Foto: KIVI