Ing. Mirjam van Olst

'Er is zoveel behoefte aan goede mensen dat we het ons niet kunnen veroorloven om het potentieel aan vrouwelijk technisch talent niet te benutten. Daarnaast presteren diverse teams beter en de sfeer in teams met meer diversiteit is over het algemeen ook beter. Tevreden medewerkers zorgen ook voor tevreden klanten. De oplossing in het tekort aan vrouwen in de techniek zit hem mijns inziens in meer motivatie en rolmodellen voor meisjes. Dat begint al bij technisch speelgoed dat verkocht wordt als "voor jongens".

Het gaat echter ook over kleine dingen waarin moeders en andere vrouwen om hen heen het voorbeeld kunnen geven, zoals zelf kleine reparaties in huis verrichten of fluiten bij de hockey. Er is geen enkele reden waarom dat alleen door mannen gedaan kan worden. Als er meer vrouwen in de techniek komen te werken dan zullen de vooroordelen vanzelf ook minder worden. Mijn moeder was al developer bij IBM toen ik geboren werd. Zij is toen mijn broertje en ik jong waren altijd blijven werken. Er werd thuis nooit specifiek gesproken over het feit dat ze één van de weinige vrouwen was, het was heel normaal. Ik ben ervan overtuigd dat zij als rolmodel grote invloed heeft gehad op mijn keuzes. Mijn vader had een eigen bedrijf, daar komt ongetwijfeld mijn ondernemerschap vandaan.'

Mirjam van Olst heeft 20 jaar ervaring in IT Consulting. Zij heeft een technische achtergrond en is nu de Operations Lead voor Avanade in Frankrijk, Nederland en België. In deze rol brengt zij de belangen van het bedrijf en de mensen bij elkaar. Zij zorgt ervoor dat teams optimaal kunnen presteren en dat mensen kunnen blijven groeien en het beste uit zichzelf kunnen halen. Mirjam heeft Technische Computerkunde gestudeerd aan de Technische Hogeschool Rijswijk.