Leading Lady

ing. Mirjam van Olst

Mirjam van Olst heeft meer dan 20 jaar ervaring in IT Consulting. Zij werkte jaren in verschillende technische rollen. Nu is ze Global Business Applications Talent Lead voor Avanade. In die rol zorgt ze dat er genoeg talent is binnen Avanade om de vraag van de klant en dus de markt in te vullen. Mirjam heeft Technische Computerkunde gestudeerd aan de Technische Hogeschool Rijswijk.

Leading Lady

Prof. Dr. Vanessa Evers

Vanessa studeerde Business Information Systems aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde haar PhD aan de Open University in Engeland. In 2001 werd ze assistent-hoogleraar sociaalwetenschappelijke informatica aan de Universiteit van Amsterdam en vanaf 2007 bij de afdeling Robotica aan dezelfde universiteit. Vanessa doet al jaren onderzoek naar de interactie tussen mens en machine en ontwerpt robots die in de toekomst kunnen helpen met bijvoorbeeld ziekenhuisoperaties, het verzorgen van oude mensen of het inladen van de vaatwasser. Vanessa heeft vele wetenschappelijke artikelen gepubliceerd op het gebied van interactie tussen mens en computer.

Leading Lady

Drs. Jannie Minnema

Jannie Minnema is Directeur Informatievoorziening bij MN: de pensioenuitvoerder van de metaal-, techniek- en maritieme sector. Minnema studeerde economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Business Administration aan Nyenrode University. Na haar studies heeft zij een aantal jaren lesgegeven aan de Higher Colleges of Technology in Dubai. Ze startte haar carrière bij Oracle University in San Francisco en heeft de afgelopen jaren vele verschillende aspecten van de technologiesector en haar klanten leren kennen en waarderen. Ook richtte zij een aantal jaren geleden Oracle Women Leadership (OWL) in de Benelux op, met als doel netwerken, vergroten van kennis en coachen van vrouwen binnen Oracle.

Leading Lady

drs. Marleen Verhaag

Marleen Verhaag studeerde voor tolk-vertaler, werkte als freelancer en in diverse rollen bij technologiebedrijf SAP, een organisatie die software voor bedrijven in allerlei branches maakt. Zij is gespecialiseerd in de financiële en publieke sector, en is momenteel verantwoordelijk voor de overheidssector in Noord-Europa. Naast haar werk heeft zij in Nederland en daarna wereldwijd het voorzitterschap vervuld van SAP’s Business Women’s Network, dat gericht is op het vergroten van het netwerk en carrièrekansen voor vrouwen, en het beïnvloeden van beleid en alles wat vrouwen nodig hebben om succesvol te zijn.

Leading Lady

Prof. Ir. Elphi Nelissen

Prof.ir. Elphi Nelissen is sinds september 2020 lid College van Bestuur van Fontys Hogescholen. Van 2011 tot 2020 was zij hoogleraar en wetenschappelijk directeur van de postmaster (PDEng) Building Sustainability bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Haar expertisegebieden zijn hernieuwbare energie en de gebouwde omgeving, circulaire bouweconomie, duurzaam bouwen, gebouwendiensten, bouwfysica en bouwakoestiek.

Leading Lady

Prof. Dr. Patricia Lago

Patricia Lago is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en hoofd van de groep Software and Sustainability binnen de afdeling Informatica. Patricia studeerde Informatica aan de University of Pisa (Italië) en behaalde haar PhD aan de Politecnico di Torino (Italië) waar zij in 1998 assistent-hoogleraar software engineering werd. Vanaf 2003 is Patricia werkzaam aan de VU bij de afdeling Informatica waar zij onderzoek doet op het terrein van software architectuur met een speciale focus op de relatie tussen software, energie en duurzaamheid.

Leading Lady

Prof. Dr. Lynda Hardman

Begin 1992 begon Lynda als ICT-onderzoeker voor het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI). Lynda is professor Multimedia Discourse Interaction aan de Universiteit van Utrecht, alsook lid van het managementteam van het CWI. Haar onderzoek focust zich op de interactie tussen mensen en computer. Momenteel werkt ze voor CWI samen met mensen uit de televisiewereld aan een onderzoek dat zich richt op interactieve televisie. Tijdens de elfde European Computer Science Summit op 13 oktober 2015 in Wenen werd zij verkozen tot bestuursvoorzitter van Informatics Europe. Lynda spreekt regelmatig op evenementen om een nieuwe generatie van vrouwelijk ICT-talent te inspireren en aan te moedigen.

Leading Lady

Drs. Ir. Mirjam Verhoeven

Mirjam Verhoeven werkt als Chief Transformation & Information Officer (CTIO) bij zorgverzekeraar VGZ. Ze heeft een lange staat van dienst in de bancaire dienstverlening. Bij de Volksbank was zij als Chief Operations Officer en eerder als Directeur IT en Directeur Innovatie, eindverantwoordelijk voor de operationele processen, voor de IT en voor de innovaties van de bank.

Leading Lady

Victoria Bunyard Msc.

Vicky studied Electrical and Electronic Engineering at the University of Liverpool and more recently obtained an MSc in Systems Thinking in Practice from the Open University in the UK. In 2020 she became the Chief Technology Officer for IBM BeNeLux. In this role, she looks across the breadth of technology available and the ambitions that organizations have and works to find the most effective ways to have technology support the evolution of those ambitions. Her current focus is on Hybrid Cloud, how to get oversight, governance, and control of federated technology landscapes, always with an eye on the impact of technology on individuals, society, and sustainability.

Leading Lady

Petra Oldengarm MSc

Petra Oldengarm studeerde technische informatica aan de Rijksuniversiteit Groningen is directeur van Cyberveilig Nederland en zelfstandig strategisch adviseur cybersecurityvraagstukken.