DigiVita: meer meisjes in ICT

DigiVita

Samen met vrouwelijke ICT-professionals, vrouwelijke studenten en CIO’s wil VHTO de instroom van meisjes en vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies vergroten. 

Lees meer

DigiVita beroepenfilmpjes

ICT-bedrijven Cisco, Oracle en Microsoft en de Universiteit Twente hebben beroepenfilmpjes met hun vrouwelijke werknemers laten maken voor DigiVita en de beeldenbank Dit Doe Ik. Ook ICT-onderzoeksters komen aan het woord. Een filmpjes van Salesforce is in de maak.

Lees meer

Nascholingsaanbod Informaticadocenten

Opnieuw bieden 5 IT-bedrijven informaticadocenten in het voortgezet onderwijs een gratis nascholing aan. Oracle, IBM, Cisco, Microsoft en IT-ernity nodigen informaticadocenten uit voor 5 avondtrainingen om hen de nieuwste ontwikkelingen op ICT-gebied te laten zien om hun lessen contextrijk en interessant voor jongens én meisjes te maken.

Lees verder

DigiVita Zomerkamp

VHTO organiseert van 18 t/m 22 juli 2016 weer het DigiVita Zomerkamp voor meisjes van 10 tot 15 jaar. 

Lees meer 

Google RISE Award

VHTO heeft de internationale Google RISE Award ontvangen voor haar activiteiten om de participatie van meisjes aan ICT te verhogen. 

Lees meer

Meisjes aan het woord

Wat weten meisjes eigenlijk over ICT? En wat willen ze weten over werken in deze sector? Niemand kan dat beter (en leuker) vertellen dan de meisjes zelf.

Bekijk de Film

DigiVita Code Events

VHTO organiseert ‘DigiVita Code Events’ in verschillende steden in Nederland om meisjes van 8 tot 18 jaar te leren programmeren. De meisjes maken kennis met de vele mogelijkheden van programmeren in verschillende workshops, zoals het maken van een eigen website, app of game.

Lees meer

Terugblik: conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT'

VHTO vierde Internationale Vrouwendag op vrijdag 6 maart 2015 met de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ in Amsterdam. Een dag vol inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek, pitches van Leading Ladies in ICT, girls who love code, startups, Tech Fashion, een live uitpakparty en nog veel meer.

Lees meer

Terugblik: conferentie 'Inspire the Future'

In samenwerking met NWO organiseerde VHTO op 24 november 2014 de conferentie ‘Inspire the Future’ voor vrouwelijke ICT-onderzoekers en vrouwelijke studenten.

Lees meer