Computer Science Certificate

Het Computer Science Certificate is een lesprogramma dat zich richt op programmeeronderwijs voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Lees meer

DeepDivers.ai

DeepDivers.ai is een programma voor Girls & Artificial Intelligence.


Lees meer

DigiLeerKracht

DigiLeerKracht is het scholings- en supportprogramma voor basisschoolleerkrachten. De leerkrachten worden in de regio getraind in diverse aspecten van computational thinking.

Lees meer

VO-voorlichtingen

Door samen te werken met havo- en vwo-scholen heeft VHTO op grote schaal havo- en vwo-meisjes in contact gebracht met vrouwelijke professionals en de scholen ondersteund met kennis. Al doende is de 'meisjesaanpak' voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld.

Lees meer

Girlsday

Tijdens Girlsday openen bèta-/technische en ICT-bedrijven in Nederland hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

Lees meer

Beeldenbrekers

Beeldenbrekers heeft als doel genderstereotypering in het basisonderwijs tegen te gaan. Hierbij staat een bezoek in de klas van vrouwelijke bèta/technische professionals centraal.

Lees meer 

Meer meisjes in mbo Techniek

Mbo-scholen maken intensief werk van werving en behoud van meisjes in technische opleidingen.

Lees verder

Smart City Challenges for Girls

Hoe krijg je meisjes enthousiast over technologie in een samenleving die steeds verder digitaliseert? Met de Smart City Challenges for Girls maken we op een laagdrempelige en speelse manier werk van deze doelstelling.

Lees meer

Design (Y)our Future

Design (Y)our Future laat vmbo-meisjes kennis maken met een toekomst in IT!

 

LEES VERDER

DigiVita

Samen met vrouwelijke ICT-professionals, vrouwelijke studenten en CIO’s  wil VHTO de instroom van meisjes/vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies vergroten. 

Lees meer

Dit Doe Ik

'Dit Doe Ik' is een beeldenbank met een grote variëteit aan foto's en filmpjes van vrouwen en mannen met beroepen in bètawetenschap, techniek en ICT.

Lees meer

Spiegelbeeld

Spiegelbeeld is een grote online database van VHTO met vrouwen die werken of studeren in bèta, techniek en ICT.

Lees meer