Over DigiLeerKracht

Ook in schooljaar 2019-2020 organiseert VHTO, DigiLeerKracht: een landelijk scholingsprogramma op het gebied van computational thinking en programmeren voor leerkrachten in het basisonderwijs. Via DigiLeerKracht biedt VHTO leerkrachten de mogelijkheid om gratis een eendaagse scholing te volgen. Het doel van DigiLeerKracht is dat leerkrachten na afloop van de scholing kundig, didactisch onderbouwd en vol zelfvertrouwen het programmeeronderwijs op hun school verder kunnen ontwikkelen. DigiLeerKracht wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Google. 

 

Datum Duur scholing Tijden Locatie
Woensdag 8 april hele dag 9:00 - 17:00 Eindhoven
Woensdag 27 mei middag-avond 15:00 - 21:00 Provinciehuis Drenthe
(Assen)
Vrijdag 19 juni hele dag 09:00 - 17:00 Hoofdkantoor Google
(Amsterdam)

Op verzoek is het ook mogelijk een DigiLeerKracht-scholing bij u op locatie te organiseren. Bijvoorbeeld tijdens een studiedag van uw school, of speciaal voor leerkrachten van uw schoolbestuur. Neem contact op via digileerkracht@verwijder-dit.vhto.nl om de mogelijkheden te bespreken en een datum/tijd te plannen.

Programma

Tijdens de scholingsdag leren de leerkrachten over computational thinking en programmeren en hoe dit opgenomen kan worden in het eigen onderwijs. Ze gaan zélf programmeren in Scratch en krijgen tips over het gebruik van programmeerconcepten en tools (zoals robots, micro:bit en unplugged oefeningen). Ze leren dit betekenisvol in te zetten op school. De verschillende werkvormen worden didactisch onderbouwd. Elke leerkracht ontwerpt een 10 Puntenplan om op de eigen school aspecten van digitale vaardigheden verder te ontwikkelen. Hierbij worden ze geholpen door een supportnetwerk van andere DigiLeerKrachten en VHTO.

Aanmelden DigiLeerKracht

  • Wie: Leerkrachten basisonderwijs
  • Wanneer: Zie tabel hierboven 
  • Eten: Maaltijd wordt verzorgd 
  • Kosten: Geen

De scholing is nadrukkelijk bedoeld voor basisscholen met weinig of geen ervaring met programmeren. Wanneer u vragen heeft over de inhoud van het programma, of geïnteresseerd bent in deelname, dan kunt u contact opnemen via digileerkracht@verwijder-dit.vhto.nl of 020 888 4220. We zien uw bericht graag tegemoet!

Aanmelden