DigiVita Code Events

VHTO organiseert ‘DigiVita Code Events’ in verschillende steden in Nederland om meisjes te leren programmeren. Tijdens de DigiVita Code Events leren meisjes van 8 tot 18 jaar programmeren van vrouwelijke ICT-studenten en ICT-professionals. De meisjes maken kennis met de vele mogelijkheden van programmeren in verschillende workshops, zoals het maken van een eigen website, app of game. Meisjes zijn actieve gebruikers van ICT-toepassingen. Met de programmeerevents wil VHTO hen stimuleren om zelf ook ‘creator’ te worden.

In Nederland is op dit moment nog geen ruimte voor programmeren in het onderwijscurriculum en VHTO vindt het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd de ICT-vaardigheden ontwikkelen. In het kader van het project DigiVita worden verschillende activiteiten voor meisjes binnen en buiten de school georganiseerd.

Op de website www.digivita.nl vindt u meer informatie over alle DigiVita activiteiten en de komende DigiVita Code Events!

 

 

 

DigiVita Code Event 14 oktober 2014

Het eerste DigiVita Code Event vond plaats op 14 oktober 2014. Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie een dag lang programmeren op het Science Park in Amsterdam. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica gingen de meisjes aan de slag met robots, 3D-printers, Scratch en andere programmeertools. De animo voor het DigiVita Code Event was zo groot dat VHTO de inschrijvingen eerder moest sluiten.