DigiVita Zomerkamp

Kom ook naar het DigiVita Zomerkamp 2019!

Klik hier voor de digitale flyer

Leer gratis programmeren in de eerste week van de zomervakantie! VHTO organiseert voor meisjes van 10-15 jaar het DigiVita Zomerkamp bij het Startup Village op het Science Park in Amsterdam. Van 15 t/m 17 juli 2019 gaan we programmeren, leren we werken met de Micro:bit en we doen nog veel meer leuke dingen!

  • Wat: DigiVita Zomerkamp
  • Wanneer: Maandag 15 t/m woensdag 17 juli 2019
  • Maandag en dinsdag van 09:00 - 16:00 uur
    Woensdag van 09:00 tot 20.00. We sluiten af met de Pizza party in aanwezigheid van ouders/verzorgers.
  • Waar: Startup Village | Amsterdam Science Park
  • Voor wie: Meisjes van 10 - 15 jaar

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor het DigiVita Zmerkamp!

Terugblik DigiVita Zomerkamp 2018

23 t/m 27 juli 2018

Bekijk hier de foto's!

Wat hebben we gedaan?

In de eerste week van de zomervakantie organiseerde VHTO, voor meisjes van 10-15 jaar, het DigiVita Zomerkamp op het Science Park in Amsterdam. Van maandag 23 tot vrijdag 27 juli 2018 leerden meisjes op heel veel leuke manieren om zelf te programmeren met o.a. Scratch, P5.js en Python. Daarnaast ontdekten meisjes hoe een computer werkt met behulp van de Micro:bit en was er volop aandacht voor het maken van games, websites, animaties, robotica en nog veel meer. Ook volgden de meisjes workshops Cyber Security bij Cisco en bezochten ze IT-bedrijven op het Science Park. De meisjes bleven op donderdag met hun vrouwelijke begeleiders een nachtje slapen en laat die avond mochten ze zelfs in het sterrenobservatorium van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde. 

Het DigiVita Zomerkamp wordt georganiseerd door VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek en wordt mogelijk gemaakt door ING Nederland fonds en CA ICT.