Leer programmeren!

Computers zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Ze worden gebruikt om werk leuker, beter of gemakkelijker te maken. Maar, computers worden pas nuttig als je ze heel precies vertelt wat ze moeten doen. Dat kun je doen via een computerprogramma, dit heet programmeren. Het leuke van programmeren is: iedereen kan het leren. Jij dus ook! Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een paar websites voor je op een rij gezet.

Scratch
Op de website van Scratch kun je zelf programma’s maken. We hebben een speciale Scratch opdracht gemaakt, dus waar wacht je nog op? Aan de slag met Scratch! Klik hier voor jouw eerste Scratch-les 

En als je de smaak te pakken hebt, hebben we nog meer voor je:

Code.org
Leer binnen 10 minuten je eigen Flappy Bird spel schrijven of ga met Anna en Elsa van de film Frozen op speurtocht. Op Code.org vind je spellen en cursussen voor kinderen van alle leeftijden om te leren programmeren. Ga naar www.code.org en meld je aan.

Codecademy
Leuke online lessen voor beginners. Als je op het DigiVita Code Event bijvoorbeeld de workshop Rails of HTML/CSS hebt gevolgd, dan kan je hier terecht om alles nogmaals te oefenen. De korte lessen geven veel uitleg en moedigen aan om door te gaan, je krijgt een ‘beloning’ als een oefening is afgerond. De meeste cursussen zijn in simpel Engels, maar er is ook een Nederlandstalige cursus Javascript voor beginners. Ga naar www.codecademy.com en meld je aan.

Makey Makey
Makey Makey is een klein apparaatje dat je met een USB-kabel op elke computer kunt aansluiten. Het kan net als het toetsenbord toetsaanslagen naar de computer sturen: spatie, pijltje omhoog, pijltje omlaag, … Dat zou niet zo heel bijzonder zijn ware het niet dat je aan de Makey heel makkelijk allerlei andere dingen kunt vastmaken. En zo kun je ineens piano spelen met bananen, PacMan spelen met klei, enz. Klik hier voor de Makey Makey workshop.