Technologie en techniek heeft een enorme impact op ons leven en op de samenleving. Toch is de diversiteit van de bedenkers en makers ervan zeer beperkt, slechts 16% van de technische en IT-professionals in Nederland is vrouw.

Aanpak van VHTO
Aanpak van VHTO

Daarom zet VHTO zich in om de participatie van meiden en vrouwen in bèta, techniek en IT te verhogen. Fix the system, not the girls is het uitgangspunt van onze meerjarenstrategie. We bieden interventies, gebaseerd op de wetenschap, aan in het onderwijs, voor werkgevers en de samenleving.

Meer vrouwen in bèta, techniek en IT zijn gewenst, want een technieksector die een afspiegeling is van de samenleving, biedt:

  • kansengelijkheid voor meiden en vrouwen;
  • economische kansen voor onze samenleving;
  • betere technologieën voor onze samenleving.

Lees meer over onze missie

Onze impact

Met interventies als Beeldenbrekers, Dit Doe Ik, Girls’ Day en Gender Scans richten we ons op het individu, in de leeromgeving, in de werkomgeving en de samenleving. Docenten, beleidsmakers en bedrijven zijn daarin belangrijke partners.

In 2021 boekten we de volgende resultaten:

  • Meer dan 11.000 leerlingen deden mee aan onze activiteiten, waarvan zeker tweederde meiden;
  • Meer dan 300 onderwijsinstellingen in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en beroeps- en wetenschappelijk onderwijs waren betrokken bij ons activiteiten;
  • Met meer dan 200 bedrijven hadden we contact omdat zij zich willen inzetten voor meer genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Het merendeel van deze bedrijven deed mee aan Girls’ Day 2021 en ontving digitaal een groep meiden.
  • Uitsluitend meer dan 22 partners ondersteunden (vaak financieel) bij het uitvoeren van onze activiteiten.

Lees meer over onze impact in 2022 in ons jaarverslag.

Werken bij VHTO?

VHTO zet zich al bijna 40 jaar in om de participatie te verhogen van meiden en vrouwen in bèta, techniek en IT. Dat doen we met een team van projectmanagers ondersteund door projectassistenten, communicatie en bedrijfsvoering geleid door een directeur. Onze interventies zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Wil je ook werken bij VHTO? Zie hieronder de openstaande vacatures.

Je kunt ook een open sollicitatie sturen naar vhto@vhto.nl.

Raad van toezicht

VHTO is een stichting met een eenkoppig bestuur en kent een raad van toezicht, bestaande uit vier leden.

Alle Raad van Toezicht leden