Voor verschillende doelgroepen biedt VHTO activiteiten. Al onze interventies zijn research-based.

Kun je niet vinden wat je zoekt tussen ons aanbod? Neem contact met ons op via vhto@vhto.nl of + 31 70 219 5370.

Trainingen voor docenten - banner" alt="Activity image">

Trainingen voor docenten

Werk je als docent in het basis- of voortgezet onderwijs of mbo en wil jij leerlingen enthousiasmeren om brede interesses te ontwikkelen? Wil je weten hoe genderstereotypen onbewust jouw lessen kunnen beïnvloeden? Meld je dan aan voor onze trainingen voor docenten.

Beeldenbrekersworkshop - banner" alt="Activity image">

Dit Doe Ik Workshops

Laat met een Dit Doe Ik Workshop meiden uit leerjaar 1 en 2 kennismaken met IT en programmeren.

Gender Scan Onderwijs - aanbod" alt="Activity image">

Gender Scans bij onderwijsinstellingen

Met een Gender Scan van VHTO krijg je inzichten en concrete handvatten hoe jouw technische opleiding meer vrouwelijke studenten kan aantrekken én hoe de opleiding deze groep kan behouden.

" alt="Activity image">

Girls’ Day

Tijdens Girls’ Day op 10 april 2025 openen door heel Nederland bedrijven hun deuren om meiden van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT.

Spiegelbeeld - banner" alt="Activity image">

Spiegelbeeld

Spiegelbeeld is de rolmodellendatabase van VHTO met daarin meer dan 2.000 vrouwelijke professionals en studenten (rolmodellen) die werken of studeren in bèta, techniek en IT. Zij hebben samen met VHTO één doel: meer meisjes enthousiast maken voor een toekomst in bèta, techniek en IT!

Dit Doe Ik Gastles - banner" alt="Activity image">

Dit Doe Ik Gastlessen

Ben je docent op een middelbare school en wil je jouw leerlingen voorbereiden op een studiekeuze door ze te laten kennismaken met een vrouwelijke professional uit bèta, techniek en IT?

Dit Doe Ik Workshop - banner" alt="Activity image">

Beeldenbrekersworkshops

Geef je les op een basisschool en wil je jouw leerlingen laten kennismaken met informatica? Meld je dan aan voor een workshop van Beeldenbrekers voor de groepen 6, 7 en 8.

" alt="Activity image">

Beeldenbrekersgastlessen

Gratis gastlessen door vrouwen werkzaam in bèta, techniek en IT voor het basisonderwijs. Doorbreek genderstereotypen en laat leerlingen kennismaken met technische beroepen.