" alt="Nieuws image">

Girls’ Day 2023 is op 30 maart 2023

Op 30 maart 2023 vindt Girls’ Day 2023 plaats. Tijdens deze dag stellen bedrijven door heel Nederland hun deuren open om meisjes tussen de 10 en 15 jaar te laten kennismaken met bèta, techniek en IT. Zo krijgen meisjes een beter beroepsbeeld van het werken in deze sector waardoor de kans groter wordt dat ze […]

VHTO neemt intrek in pand KIVI" alt="Nieuws image">

VHTO neemt intrek in het monumentale pand van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

VHTO, expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT zal per 1 september verhuizen naar het monumentale pand van ingenieursvereniging KIVI, aan de Prinsessegracht in Den Haag.

Nieuws - Girls Day samenwerking TenneT" alt="Nieuws image">

VHTO en TenneT starten Girls’ Day 2022 met kick-off ‘Power Up’

VHTO en TenneT werken samen aan de kick-off voor Girls’ Day 2022 waarvoor inmiddels meer dan 6000 meisjes zijn aangemeld. De online kick-off met het thema ‘Power up!’ is de start van Girls’ Day 2022 die dit jaar plaatsvindt op 7 april 2022.

" alt="Nieuws image">

Meer dan 5000 aangemelde meisjes voor Girls’ Day 2022

5700 meisjes gaan op 7 april 2022 op bezoek bij een tech- of IT-bedrijf. Deze Girls’Day is een jaarlijks terugkerend event van VHTO Expertisecentrum Genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Door deze bezoeken krijgen de meisjes een beter beeld van bètatechnische en IT-beroepen. Daardoor wordt de kans groter dat ze kiezen voor een opleiding in die richting.

Online VO-voorlichting van VHTO" alt="Nieuws image">

VHTO en Emancipator bundelen krachten

Om voor zowel meisjes als jongens een programma te bieden bij VO-voorlichtingen werkt VHTO de komende periode bij wijze van proef samen met Emancipator. Het gaat om een samenwerking bij tien VO-voorlichtingsrondes bij verschillende middelbare scholen in Nederland.

Raad van toezicht nieuwe leden" alt="Nieuws image">

VHTO’s raad voor toezicht krijgt nieuwe leden

Iris Berkhout, Louise Out van Staveren en Robert van der Drift zijn per 1 september de nieuwe leden van de raad van toezicht van VHTO. Zij volgen de leden Johan Vermeer en Anneke van Doorne – Huiskes op die aan het einde van dit jaar vertrekken. Iris Berkhout is lid van de directie voortgezet onderwijs […]

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief