" alt="Nieuws image">

Girls’ Day 2024 zit er alweer op!

Girls’ Day 2024 zit er alweer op!
Dankzij meer dan 230 bedrijven – verspreid over ruim 250 locaties – die hun deuren hebben opengesteld, hebben meer dan 8400 meiden kunnen zien wat bèta, techniek en IT is. Én hebben ze rolmodellen kunnen zien die hun verhaal deden en vol trots konden vertellen over hun werk.

" alt="Nieuws image">

Social Media Campagne rondom Girls’ Day 2024

De keuze voor een technisch of IT-beroep is nog steeds niet vanzelfsprekend. Om hier aandacht voor te vragen, starten wij op Girls’ Day de social media campagne ‘fix the system, not the girls’.

" alt="Nieuws image">

Ingenieur van het Jaar 2024: dr. ir. Pavlina Nanou!

Dr. ir. Pavlina Nanou heeft de Prins Friso Ingenieursprijs 2024 gewonnen en mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen.

" alt="Nieuws image">

Persbericht: Koningin Máxima bezoekt Girls’ Day

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt tijdens Girls’ Day op donderdagmiddag 11 april een bezoek aan  Container Service Groenenboom in Oosterhout.

" alt="Nieuws image">

Inclusiviteit op de werkvloer – Techniek Inclusief Award 2024

Tijdens de VSK in Utrecht werd de Techniek Inclusief Award 2024 uitgereikt.
Het opzetten van een inclusieve werkomgeving is essentieel om het tekort aan medewerkers in de technische sector de komende jaren te verkleinen.

Vacature Senior Projecamanger" alt="Nieuws image">

VHTO zoekt een (senior) projectmanager

Krijg je energie van het leiden en uitvoeren van meerdere projecten tegelijk, waarbij een sterke kenniscomponent aanwezig is? Weet je hoe je draagvlak kunt creëren van draagvlak voor onze inhoudelijke boodschap waar soms ook weerstand voor kan zijn? En denk je graag mee over nieuwe projecten waarbij je nieuwe inzichten uit de wetenschappelijke literatuur en […]

" alt="Nieuws image">

Nieuwe wereldwijde competitie van Cosmic Girls moet meiden inspireren naar baan in IT, techniek en de ruimte

Cosmic Girls Foundation start vanaf vandaag een wereldwijde wedstrijd om meiden te inspireren carrière te maken in de ruimtevaart en in de bèta, techniek en IT. De wedstrijd start aan het begin van de World Space Week, van de Verenigde Naties. Ook VHTO is een van de partners van de Cosmic Girls Foundation.

" alt="Nieuws image">

Girls’ Day: duizenden meisjes bezoeken bedrijven in de bèta, techniek en IT

Op Girls’ Day (30 maart) bezochten meer dan 9000 meisjes honderden bedrijven in bèta, techniek en IT door heel Nederland. De meisjes maken zo laagdrempelig kennis met techniek en IT, met de bedrijven, ze ontmoeten vrouwelijke werknemers en leren wat bedrijven in deze sectoren allemaal te bieden hebben. Meisjes kiezen nog steeds veel minder vaak […]

" alt="Nieuws image">

Ruim 8000 meisjes aangemeld voor Girls’ Day

Ruim 8000 meisjes zijn door hun scholen aangemeld om 30 maart 2023 op bezoek bij een technisch of IT-bedrijf tijdens Girls’ Day. Girls’ Day is een jaarlijks terugkerende dag van VHTO Expertisecentrum Genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Tijdens deze bedrijfsbezoeken krijgen meisjes een beter beeld van bètatechnische en IT-beroepen. De kans is daardoor groter […]

" alt="Nieuws image">

VHTO is vanaf 2 januari weer bereikbaar

Nu de Kerstvakantie op de scholen begonnen is, zitten onze activiteiten voor dit jaar er echt op. Dank aan iedereen die ons ondersteund heeft het afgelopen jaar. Met een speciale dank aan onze rolmodellen die voor ons de scholen ingaan om kinderen te laten zien hoe leuk het werken is in bèta, techniek en IT.

We sluiten de deuren en de telefoon van 24 december 2022 tot 2 januari 2023. Tot in 2023!

" alt="Nieuws image">

Campagne #MijnNormaal start vandaag

Nederlandse jongvolwassenen laten zich bij het maken van belangrijke keuzes nog vaak leiden door genderstereotiepe beelden van wat mannen en vrouwen horen te doen. De campagne #MijnNormaal motiveert jongvolwassenen om vooroordelen te laten varen en hun eigen keuzes te maken op het gebied van studie, werk, taken in het huishouden en zorg voor kinderen. De campagne is een initiatief van de alliantiepartners van Werk.en.de Toekomst.

" alt="Nieuws image">

Girls’ Day 2023 is op 30 maart 2023

Op 30 maart 2023 vindt Girls’ Day 2023 plaats. Tijdens deze dag stellen bedrijven door heel Nederland hun deuren open om meisjes tussen de 10 en 15 jaar te laten kennismaken met bèta, techniek en IT. Zo krijgen meisjes een beter beroepsbeeld van het werken in deze sector waardoor de kans groter wordt dat ze […]

VHTO neemt intrek in pand KIVI" alt="Nieuws image">

VHTO neemt intrek in het monumentale pand van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

VHTO, expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT zal per 1 september verhuizen naar het monumentale pand van ingenieursvereniging KIVI, aan de Prinsessegracht in Den Haag.

Nieuws - Girls Day samenwerking TenneT" alt="Nieuws image">

VHTO en TenneT starten Girls’ Day 2022 met kick-off ‘Power Up’

VHTO en TenneT werken samen aan de kick-off voor Girls’ Day 2022 waarvoor inmiddels meer dan 6000 meisjes zijn aangemeld. De online kick-off met het thema ‘Power up!’ is de start van Girls’ Day 2022 die dit jaar plaatsvindt op 7 april 2022.

" alt="Nieuws image">

Meer dan 5000 aangemelde meisjes voor Girls’ Day 2022

5700 meisjes gaan op 7 april 2022 op bezoek bij een tech- of IT-bedrijf. Deze Girls’Day is een jaarlijks terugkerend event van VHTO Expertisecentrum Genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Door deze bezoeken krijgen de meisjes een beter beeld van bètatechnische en IT-beroepen. Daardoor wordt de kans groter dat ze kiezen voor een opleiding in die richting.

Online VO-voorlichting van VHTO" alt="Nieuws image">

VHTO en Emancipator bundelen krachten

Om voor zowel meisjes als jongens een programma te bieden bij VO-voorlichtingen werkt VHTO de komende periode bij wijze van proef samen met Emancipator. Het gaat om een samenwerking bij tien VO-voorlichtingsrondes bij verschillende middelbare scholen in Nederland.

Raad van toezicht nieuwe leden" alt="Nieuws image">

VHTO’s raad van toezicht krijgt nieuwe leden

Iris Berkhout, Louise Out van Staveren en Robert van der Drift zijn per 1 september de nieuwe leden van de raad van toezicht van VHTO. Zij volgen de leden Johan Vermeer en Anneke van Doorne – Huiskes op die aan het einde van dit jaar vertrekken. Iris Berkhout is lid van de directie voortgezet onderwijs […]